OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. április 10., szerda 15:58

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. április 10., szerda (OS) - Trócsányi nem méltó hazánk képviseletére

    Az Alkotmánybíróság március 31-ig adott időt az Orbán-kormánynak arra, hogy rendezze a megalázott rokkantnyugdíjasok ügyét. A határidő már lejárt és eddig csak egyetlen dolog történt: Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-listavezetője lepasszolta az ügyet egy másik minisztériumnak.

Trócsányi miniszternek pedig lett volna dolga a rokkantnyugdíjasok helyzetével, de úgy tűnik, hogy tavaly november óta nem tudta megoldani a feladatot. A miniszter nem először hagyja magára a rászorulókat: a devizahitelesekkel szemben a bankok oldalán áll, és az Isztambuli egyezmény helyett is inkább az erőszaktevőket támogatja, nem a nőket. Trócsányi ráadásul a haza érdekei elé helyezi a tolvajokét, mert nem támogatja az Európai Ügyészséghez való csatlakozást sem.

Miniszterként nem képes a magyarok érdekeit képviselni, és nem lenne ez másként európai parlamenti képviselőként. Trócsányi László nem alkalmas és nem is méltó arra, hogy Magyarországot képviselje az unióban ugyanúgy, ahogy a Fidesz sem.

A rokkantnyugdíjasok, a devizahitelesek, a rászorulók csak a szociális Európára számíthatnak. Egy olyan Európára, ami közös szabályokkal védi a polgárok jogait a kizsákmányoló, elnyomó kormányokkal szemben. Ennek megvalósítását tűzte ki célul az MSZP Haza, Szeretet, Európa! programja.

MSZP

Bővebb információ: Tóth Bertalan, az MSZP elnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.