OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. április 12., péntek 17:10

A Magyar Kerékpárosklub közleménye
    Budapest, 2019. április 12., péntek (OS) - Nem igaz, hogy sötétek a kerékpárosok. A Magyar Kerékpárosklub minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszik minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit, hogy árnyalja a kerékpározókról kialakított negatív sztereotípiákat. Idén tavasszal országos javulást fedeztek fel a lámpahasználati szokásokban.

    "2019. március 28-án az ország 78 pontján 1742 kerékpárt számoltunk meg. 76%-uk elöl-hátul ki volt világítva, és 87,8%-nak volt valamilyen lámpája. Ez javulás a 2018 tavaszi eredményhez képest.
A kerékpározók 5,3%-ának csak elöl volt lámpája, 6,4% pedig csak hátulról látszott a sötétben. Tök sötét ninja jelmezt a megszámolt kerékpározók 12,2%-a viselt, nekik semmilyen lámpájuk sem volt.

Budapesten az országosnál jobbak az adatok, itt 80,8% elöl-hátul ki volt világítva, és csak 7,8% biciklizett lámpa nélkül. A 100 000 lakos feletti településeken ezúttal romlottak a számok: ezekben összegezve 69,8%-18,6% a tökéletes kivilágítás és a lámpanélküliség aránya. A 10-100 ezer közötti lélekszámú településeken most javult a lámpahasználat, ezekben 68,7% biciklizett teljesen kivilágítva és 19,7%-nak nem volt semmilyen lámpája.

2011 óta ismétlődően, országszerte, egyszerre mérjük az egyes helyszíneken elhaladó bringások lámpahasználatát." - írja közleményében a Magyar Kerékpárosklub.

     Kiadó: Magyar Kerékpárosklub

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.