OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. április 15., hétfő 12:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. április 15., hétfő (OS) - Az NVI beismerte: nem garantálható a tiszta választás Magyarországon

    A Fidesz alkotta rendszerben egyetlen hivatalos magyar szerv sem képes fellépni a választási csalások ellen. A Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettesének bevallása szerint nem tudják garantálni a választások tisztaságát, még azt sem tudják ellenőrizni, hogy valóban olyanok szavaztak-e, akik erre jogosultak. Amikor pedig bizonyíthatóan csalás történik, akkor a rendőrség képtelen felelősségre vonni az elkövetőt és inkább leállítja a nyomozást. Mindezen felül pedig ott van még az Állami Számvevőszék elnöke, aki csak akkor nem hajlandó tiltott pártfinanszírozás miatt nyomozni, ha a Fidesz az érintett.

Az NVI elnökhelyettesének a vallomása is megerősíti, hogy a választások tisztasága nem garantálható a Fidesz rendszerében. Az MSZP és a Párbeszéd ezért az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez fordult, hogy a szokásos, formális választási megfigyelői delegáció helyett, a visszaéléseket valóban észlelni és rögzíteni képes missziót küldjön Magyarországra a májusi EP-választásokra.  
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.