OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. április 15., hétfő 12:30

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 15., hétfő (OS) - Közösségi tervezés alapozza meg a fővárosi vasútfejlesztést

        Budapest Közép-Európa egyik legfőbb vasúti csomópontja. A vasúti közlekedés mindenki közös ügye, ezért fontos, hogy a lakosság és a gazdasági szereplők közösségi tervezés formájában mondhassák el véleményüket, tapasztalataikat a jövő vasútfejlesztésével kapcsolatban. A Budapest Vasúti Stratégia elkészítésének első lépéseként a projekt honlapján keresztül küldhetik meg az érintettek a fővárosi vasúti közlekedési, személyszállítási és árufuvarozási lehetőségekkel kapcsolatos meglátásaikat, ötleteiket 2019. május 15-én éjfélig.
     Budapest Európa szívében, nemzetközi közlekedési folyosók kereszteződésében fekszik. Közép-Európa egyik legfontosabb gazdasági központjának közlekedési hálózatain jelentős az átmenő személy- és áruforgalom. A legnagyobb magyar város a hazai vasúti pályahálózat legfontosabb csomópontja. A fővárosi forgalom színvonalas és megbízható lebonyolítása az egész ország vasúti közlekedésének minőségére kihat.
     A Budapest Vasúti Stratégia (BVS) arra vállalkozik, hogy stratégiai szintű javaslatot tegyen a meglévő problémák, szűk keresztmetszetek feloldására. A vasút használóinak - utasoknak, gazdasági szereplőknek – a szempontjait is számításba kell venni ahhoz, hogy megalapozott dokumentum szülessen. Ezért az első lépés a budapesti vasúti közlekedés lehetőségeinek bővítését, színvonalának javítását célzó ötletek, elképzelések összegyűjtése.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.