OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. április 15., hétfő 12:34

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 15., hétfő (OS) - A kormány már a látszatra sem ügyel - nyíltan diszkriminatív a falusi CSOK

        A CSOK egy alapvetően igazságtalan kezdeményezés, mert csak az eleve magas jövedelemmel rendelkező és ebből fakadóan jó anyagi helyzetben lévő családok vehetik igénybe, ez pedig csak tovább mélyíti a társadalmi szakadékot a tehetősebb és a szegényebb sorsú polgárok között. A közelmúltban meghirdetett ún. “falusi CSOK" pedig - látva és tudva, hogy kontraszelektált módon csak olyan ötezer fő alatti településeken vehető fel, ahol az országos átlagot is meghaladó módon csökkent az adott település lélekszáma - tovább mélyíti ezt az egyenlőtlenséget, s mivel egy éves TB-jogviszony igazolásához kötött, nem csak igazságtalan, de nyíltan diszkriminatív is.
     Azt hinni, hogy egy olyan településen, ahol több mint 15 év óta még az országos átlagnál is jobban csökkent a lélekszám, majd akkor nő a népesség, ha a CSOK-ra vehetnek lakást a családok, a szakmaiatlanság és a hozzá nem értés mintapéldája. Azokon a településeken csökken a lakosság lélekszáma, ahol nincs elegendő munkahely, ahol nem adottak az infrastrukturális feltételek, ahol nem megfelelő a szociális ellátórendszer, ahol nincs perspektíva a helyi polgárok előtt. A kistelepüléseken élők esélyegyenlőségének biztosítása, valamint a falvak infrastruktúrájának, szociális ellátórendszerének fejlesztése nélkül - "falusi CSOK" ide-vagy oda" - ezek a települések halálra vannak ítélve.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.