2019. november 17. vasárnap

2019. április 15., hétfő 12:34

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. április 15., hétfő (OS) - A kormány már a látszatra sem ügyel - nyíltan diszkriminatív a falusi CSOK

A kormány álláspontja szerint "a falusi CSOK célja, hogy becsületes magyar családok élhessenek az otthonteremtésüket segítő lehetőséggel, a tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele". Tekintettel arra, hogy a "falusi CSOK"-ot nem igényelhetik azok sem, akik nem tudnak legalább egy éves TB-jogviszonyt igazolni, teljesen egyértelmű, hogy a munkanélküliek, továbbá az alacsony jövedelemmel rendelkezők és a mélyszegénységben élők - valamint ebből fakadóan a magyarországi roma nemzetiséghez tartozók jelentős része - a kormány álláspontja szerint nem tartoznak a becsületes magyar családok közé. Az Orbán-rendszer már a látszatra sem ügyel: ahelyett hogy a mindennapok során hátrányokat szenvedő társadalmi csoportok sorsán jobbítani igyekezne, inkább rendelkezéseivel nyíltan diszkriminálja azokat.
     A Liberálisok határozott álláspontja szerint a szegénység, a munkanélküliség nem tisztességtelenség, hanem egy sajnálatos állapot, amelynek felszámolása a kormány feladata lenne, az egyre növekvő szociális egyenlőtlenségek csökkentése és a kistelepüléseken élők esélyegyenlőségének megteremtése mellett, az eleve tehetős társadalmi rétegek további anyagi támogatása helyett.

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, hernádi csoportelnöke

Kiadó: Magyar Liberális Párt