OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. április 17., szerda 09:46

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) -

    A Szolgálat az elmúlt hetekben őt ért méltánytalan és alaptalan vádak visszautasításaként fontosnak tartja, hogy a sajtó tisztán lássa a tényeket:
A Lovasterápiás és Oktató Központ jelenleg több külön helyrajzi számon létesített intézmény a fóti Gyermekváros közvetlen szomszédságában, területileg független a kastélytól, a kastélyparktól, a Waldorf-iskolától is.
Valamennyi, jelenleg használt terület a Magyar Állam tulajdona. A területek fölött a Gyermekmentő Szolgálat javarészt kezelői, kisebb részben használati jogot gyakorol. Az állami tulajdon a jövőben is változatlan marad, a Gyermekmentő egységesen kezelői jogokat kapott az általa használt területek felett.
A Harrach Péter (szintén a szervezet alelnöke) által nemrég benyújtott törvényjavaslatra azért volt szükség, mert megváltozott a törvényi háttér a civil szervezetek kezelői joga tekintetében, ezért a Gyermekmentő szerződéseit is meg kell újítani.
A Gyermekmentő egyúttal néhány új terület kezelői jogát is kérvényezte a Nemzeti Földalapkezelőtől, melyek a Gyermekvárossal ellenkező irányban vannak. Ezeket legelőnek szeretné használni.

     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.