2024. április 19. péntek

2019. április 17., szerda 09:46

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) -

A Szolgálat az elmúlt hetekben őt ért méltánytalan és alaptalan vádak visszautasításaként fontosnak tartja, hogy a sajtó tisztán lássa a tényeket:
A Lovasterápiás és Oktató Központ jelenleg több külön helyrajzi számon létesített intézmény a fóti Gyermekváros közvetlen szomszédságában, területileg független a kastélytól, a kastélyparktól, a Waldorf-iskolától is.
Valamennyi, jelenleg használt terület a Magyar Állam tulajdona. A területek fölött a Gyermekmentő Szolgálat javarészt kezelői, kisebb részben használati jogot gyakorol. Az állami tulajdon a jövőben is változatlan marad, a Gyermekmentő egységesen kezelői jogokat kapott az általa használt területek felett.
A Harrach Péter (szintén a szervezet alelnöke) által nemrég benyújtott törvényjavaslatra azért volt szükség, mert megváltozott a törvényi háttér a civil szervezetek kezelői joga tekintetében, ezért a Gyermekmentő szerződéseit is meg kell újítani.
A Gyermekmentő egyúttal néhány új terület kezelői jogát is kérvényezte a Nemzeti Földalapkezelőtől, melyek a Gyermekvárossal ellenkező irányban vannak. Ezeket legelőnek szeretné használni.

Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület