OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. április 17., szerda 11:59

A Klebelsberg Központ közleménye
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) - MaTech2 - 2019 A Klebelsberg Központ  második alkalommal rendezte meg a Magyarországon működő középiskolák kreatív-digitális matematika versenyét, melynek szakmai együttműködő partnere idén is a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) volt.

    A 10-11-ik évfolyamos tanulók számára kiírt, háromfordulós megmérettetésen több, mint 400 csapat indult, akik közül a második forduló után 12 csapat jutott a hétfői budapesti döntőbe.
A feladatok megoldása során e verseny a kreativitást, a digitális eszközhasználatot, a problémamegoldó gondolkodást és a csapatmunkát helyezte középpontba és a mobiltelefon, tablet vagy az internet nyújtotta lehetőségeket egyaránt fel lehetett használni a siker érdekében. A fél napos, látványos fordulatokat és sok izgalmat hordozó megmérettetés szoros végeredményt hozott: az első két helyen a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Iskola és Gimnázium, a harmadikon pedig a győri Révay Miklós Gimnázium és Kollégium diákjai végeztek, de minden résztvevő csapat nagyon komoly teljesítményt nyújtott, megnehezítve a zsűri feladatát.
A tizenkét csapat által nyújtott magas színvonalú teljesítmény ismét bebizonyította, hogy a jelentős nemzetközi sikereket felmutató, hagyományosan magas színvonalú magyar matematikaoktatás, a hazai köznevelési intézményekben zajló szakmai munka méltán ad okot a pedagógusok és a szülők büszkeségére. A versenyt az OTP Bank Zrt. valamint MAX & FUTURE  és a Special Effects International Ltd. támogatta.

Klebelsberg Központ
Stratégiai és Kommunikációs F
    
     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.