OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. április 18., csütörtök 14:50

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. április 18., csütörtök (OS) - Reagálás Gulyás Gergely kampányinfójára

    Gulyás Gergely ma nem tett mást, mint elindította a Fidesz kampányinfóját, mivel a bejelentett intézkedések csakis a kampánynak szólnak. Az elmúlt 9 évben bármikor emelhették volna az orvosok és a nővérek bérét, de nem tették meg, és ezzel válságba sodorták az egészségügyi ellátást. Olyan állapotokat teremtettek, ami miatt 24 ezer gyógyítható beteg hal meg évente.

A Fidesz a választások előtt ismét csak hitegeti az egészségügyi dolgozókat a béremeléssel. Nem csak az orvosok és a nővérek, hanem a szociális dolgozók, óvónők, tanárok, rendőrök, hivatali dolgozók is megtapasztalták már, hogy milyen az a fizetésemelés, amelyet a kormány kampányidőszakban ígér: csak papíron létezik és a hónap végén ugyanannyit vihetnek haza, mint az emelés előtt, sőt, néha kevesebbet.

Az Orbán-kormány ígéretei semmit sem érnek, ezért kell uniós szinten szabályozni a fizetéseket. Be kell vezetni az európai minimálbért, melynek összege 240 ezer forint, azaz 750 euró, és erre építve egységes egészségügyi minimálbért kell meghatározni, amely a kezdő orvosok esetében nem lehet kevesebb 4500 eurónál, azaz 1,5 millió forintnál, a kezdő szakápolóknál pedig 2250 eurónál, azaz 750 ezer forintnál. Ezt a célt szolgálja a Haza, Szeretet, Európa! című programja, ezt tűzte zászlajára az egyetlen közös listát létrehozó MSZP-Párbeszéd szövetség.

Tóth Bertalan
az MSZP elnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.