OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. április 18., csütörtök 15:08

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 18., csütörtök (OS) - Tarlós újra magyarázkodik

    Tarlós István a megszokott fideszes formáját hozza a dugódíj kapcsán, mivel elfeledkezik néhány fontos tényről, többek között arról, hogy a budapestieknek kell arról dönteniük, akarják-e vagy sem.

Tarlós elfeledkezik arról, hogy a dugódíj bevezetése nem cél, hanem eszköz. Egy olyan eszköz, amivel Budapest kirívóan magas légszennyezettségét csökkenteni lehet. Budapesten évente 2000 ember meghal, 100 ezrek megbetegednek és minden második budapesti szenved a környezetszennyezéstől.

Tarlós elfeledkezik arról, hogy a dugódíj bevezetésének olyan feltételei vannak, amelyeket 9 éves főpolgármesteri tevékenysége alatt neki kellett volna teljesíteni.
Neki kellett volna megteremteni a feltételeit annak, hogy legalább 40 ezer P+R parkoló létesüljön, emellett a BKV-t olyan állapotba kellett volna hoznia, hogy Budapest legnagyobb környezetszennyező vállalatából környezetbarát vállalat legyen, és neki kellett volna megteremtenie azt, hogy a BKV ne a tömegközlekedést, hanem a közösségi közlekedést jelentse, tehát hogy modern, kényelmes, megfizethető legyen, és alternatívát jelentsen az autóval közlekedők részére.

Ha Tarlós ezeket a feltételeket teljesítette volna, akkor még mindig szükség lenne egy népszavazásra, ahogy mondjuk Svédországban, ahol az állampolgárok dönthették el, nemcsak azt, hogy legyen-e dugódíj, hanem azt is, hogy egyéves próbaüzem után is érvényben maradjon-e.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.