OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. április 19., péntek 07:59

Az Európai Családtudományi Társaság közleménye
    Budapest, 2019. április 19., péntek (OS) - A Családtudományi Platform üdvözli a családvédelmi akcióterv parlamenti elfogadását

        A Magyar Országgyűlés 2019. április elsején 91,7%-os igen szavazattal elfogadta a Kormány hét pontos családvédelmi akciótervének bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat. Ez azt is jelenti, hogy nemcsak a kormánypártok, hanem az ellenzék többsége is támogatta az előterjesztést. Az ilyen, mint tudjuk, ritka, de annál nagyobb jelentőségű esemény a magyar Parlament életében. Mindez arra utal, hogy a házasság és a család ügye és védelme elemi fontosságú gyakorlatilag az egész ország lakosságának. Ez természetes, mert a házasság és a család minden egészséges társadalomnak alapsejtje. Stabilitásuk nélkülözhetetlen a társadalom kiteljesedéséhez.
Hazánknak minél több harmonikus családra van szüksége. Ehhez a stabil házasságok kialakulását gátló káros tényezőket vissza kell szorítani és szeretetre alapozott párkapcsolati kultúrát kell elterjeszteni. Hisszük, hogy Magyarországnak akkor van jövője, ha ezeket még időben sikerül elérni és fenntartani.
     Javaslatainkkal támogatni kívánjuk, hogy a Kormány minél hatékonyabban erősítse a házasság és a család intézményét, azaz eredményesen segítse azok egészséges kialakulását és működését.

A Családtudományi Szövetséggé alakuló Családtudományi Platform vezetősége


     Kiadó: Európai Családtudományi Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.