OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. április 23., kedd 10:48

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2019. április 23., kedd (OS) - Új laktanya épül Gyöngyösön.

        Megkezdődtek a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség és hivatásos tűzoltóság laktanyája építésének előkészítő munkálatai. A KEHOP-1.6.0-15-2016-00005 számú uniós projekt keretében több mint egymilliárd-háromszázmillió forintból korszerű, gazdaságosan fenntartható ingatlanegyüttes épül.
     A gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség és a hivatásos tűzoltóság az ország legjelentősebb szervezeti egységei közé tartozik. A kirendeltség 64 településért felel, a hivatásos tűzoltóság 48 település mentő tűzvédelméről gondoskodik. A szervezet jelenlegi laktanyája már nem felel meg az elvárásoknak, ezért nagyobb és korszerűbb új laktanya épül Gyöngyösön.
     Az ingatlanegyüttes a Bethlen Gábor utcában, a volt honvédségi laktanya területén épül fel. A csaknem egy hektáros területen megépülő laktanya alapterülete több mint 1600 négyzetméter lesz. Itt az összes szükséges építmény helyet kap, továbbá valamennyi szerállás áthajtó rendszerű lesz. Ez azt jelenti, hogy a káreseményhez riasztott szerek két irányba hagyhatják el a laktanyát, a visszatérő járművek pedig útvonal-keresztezés nélkül juthatnak vissza a szerállásba.
     A létesítményben összesen 12 gépjármű helyezhető el. Az épületegyüttest a modern építési technológiák alkalmazásával alakítják ki. A tetőn elhelyezett fotovillamos napelemes erőmű az elektromosáram-termelést, a négy napkollektor a meleg víz előállításához szükséges feltételeket biztosítja. Az építési munkálatok várhatóan 2020-ban fejeződnek be.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.