2019. május 26. vasárnap

2019. április 23., kedd 12:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. április 23., kedd (OS) - DK: Mi, európai magyarok megérdemeljük az európai színvonalú egészségügyet - Követeljük az egészségügyi minimumprogram elfogadását!

Tíz hónapot is kell várakoznia annak, akinek térdprotézisre van szüksége. De nőttek a várólisták a csípőprotézis műtétek és a gerincsérv műtétek esetében is. Hosszú a várakozási idő kell ahhoz is, hogy a beteg egyáltalán a szakrendelésre eljusson, hogy megállapítsák, mi a problémája.
     A Demokratikus Koalíció követeli az egészségügyi minimumprogram bevezetését! Miközben mi, európai magyarok hónapokat várunk arra, hogy szakszerű ellátásban részesüljünk, az ápolók és orvosok tömegesen menekülnek külföldre, mert Magyarországon nem kapnak sem megbecsülést, sem normális fizetést, a kórházi körülmények pedig hétről hétre elborzasztanak mindenkit. Azért dolgozunk az Európai Egyesült Államokért, hogy az orvosokat és az ápolókat is védje az európai minimálbér, a betegeket pedig az európai egészségügyi minimum.

Dr. László Imre
Országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció