OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. április 23., kedd 18:25

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. április 23., kedd (OS) - Elfogadhatatlan a Srí Lankán elkövetett terrorakciók sorozata, melyben több száz ember veszítette életét, illetve rengetegen megsérültek. Kifejezzük együttérzésünket és részvétünket az áldozatok családjai részére, és mielőbbi teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

    A Baptista Szeretetszolgálat a 2004-ben a cunami túlélőinek biztosított alapellátást és küldött egészségügyi csoportot a helyszínre. A fejlesztéseknek és az adományozóknak köszönhetően 2005-ben felépült Colombo-ban a magyar árvaház, amely száz gyermek elhelyezéséről gondoskodott, illetve gyermek és oktatási központ épült Kahawa településen, ahol árván maradt gyermekeket fogadtak be nevelőszülők. A Fogadj Örökbe! programban évekig tudtuk támogatni 1300 gyermek iskoláztatását, s jelenleg is működtetünk oktatási központot.
A segélyszervezet üdvözli a magyar kormány 9 millió forintos gyorssegélyét, mellyel a merényletek túlélőit és az árván maradt gyermekeket kívánja támogatni. A Baptista Szeretetszolgálat felajánl 1 millió forintos támogatást, illetve megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy ha kell, intézményi ellátást nyújtson az áldozatul esett családok gyermekeinek. Ezzel egy időben gyűjtést indít a szüleiket elvesztő gyermekek javára. Kérjük, támogassa Srí Lankát a Baptista Szeretetszolgálattal együtt!
    
     Kiadó: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.