OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. április 24., szerda 13:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. április 24., szerda (OS) - DK: A kormány vizsgálja ki, hogy mennyit költünk ukránok egészségügyi ellátására!

    A sajtó szerint tömegével járnak át ukrán-magyar kettős állampolgárok a kisvárdai kórházba. Az ukránok tolmáccsal érkeznek a kezelésekre, mert egy szót sem beszélnek magyarul. Ez a Fidesz állampolgársági és választási csalásának újabb következménye. A Fidesz ukránok tízezreinek adhatott magyar állampolgárságot és most már nem csak nyugdíjat kapnak a magyarok pénzéből, hanem az egészségügyi ellátásukat is mi fizetjük.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy vizsgálja ki, mennyit költ a magyarok pénzéből ukrán-magyar kettős állampolgárok egészségügyi ellátására! A magyarok nem azért dolgoznak, nem azért túlóráznak, nem azért fizetik Európa legmagasabb adóit, hogy a pénzükből aztán ukránok gyógyítását fizessék. Ha eddig 24 ezer magyar ember halt meg évente a magyar kórházakban gyógyítható betegségekben, akkor az ukrán kórházmigrációval ez a tragikus szám csak nőni fog. A DK szerint természetesen nem azzal van a baj, hogy ezek az emberek a magyar egészségügyet veszik igénybe, hanem azzal, hogy nem fizetnek érte, a gyógyításukat - ahogy a nyugdíjukat is - a magyar adófizetők állják.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.