OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. április 27., szombat 10:15

A Kontúr Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 27., szombat (OS) - Szívbemarkolóan őszinte tárlatnak ad otthont 2019. április 25-május 9. között a Massolit Books & Café. Hős utcai gyerekek kerámiáin, polaroid fotóin és Erdős Virág, róluk szóló, máshol nem látható GyerekHős-kötetein keresztül nyílik kapu egy olyan világra, melybe zártsága miatt eddig csak kevesen pillanthattak be.

        Budapest egyik legnagyobb szegregátumában, a rosszhírű kőbányai Hős utca 15-ben, a folyamatban lévő telepfelszámolás ellenére a mai napig sok gyerek él. Öt éve foglalkozik velük a Hős utca – a "legegerősebek" című kiállítást életre hívó Kontúr Egyesület, melynek önkéntesei heti rendszerességű készségfejlesztő, kézműves, sport- és terápiás jellegű programok, kirándulások szervezésével kínálnak hasznos szabadidő-eltöltési lehetőséget és tágítják a – gyakran mozgólépcsőt és hintát sem ismerő - gyerekek látóterét.
     A tárlat a magukat a legerősebbnek mutató, de valójában gyakran komoly belső bizonytalansággal és félelmekkel küzdő helyi gyerekek önbecsülését javítja. Miskolci Erika, keramikus vezetésével készült szelfi-csempéik, Neogrády-Kiss Barnabás fotósétáin készült polaroidjaik és Erdős Virág könyveiben megörökített történeteik révén a nagyközönség is megismerheti értékeiket.

     Kiadó: Kontúr Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.