OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. május 10., péntek 14:12

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - Sermer Ádám: Orvosi kannabisz egy rákkutató szemével – A karcagi cigánytelepről a kutató laboratóriumig

        Horváth óriási problémának tartja, hogy az orvosi kannabisz a magyar társadalom többségi gondolkodásában nincs szétválasztva a rekreációs használattól, és azt, hogy szinte kizárólag idegen nyelvű szakirodalma létezik a témának. Sermer szerint egy nyugtató- , altató- és fájdalomcsillapító-függő országban, ahol kiemelkedően magas a daganatos megbetegedések és halálesetek száma, problémát jelent a regnáló kormány és annak vezetőjének, Orbán Viktornak a személyes alulinformáltsága és hozzáállása. Ennél viszont még fájóbb, hogy felelős miniszterként Kásler Miklós annak ellenére sem tesz semmit, hogy ő maga onkológus professzor, az Európai Unió pedig idén februárban kiadott állásfoglalásában arra ösztönzött minden tagállamot, hogy az orvosi kannabisz használata elől minden akadályt gördítsenek el.
     Horváth elmondta: próbál minden nála jelentkező betegnek segíteni: az elsődleges cél mindig a szenvedés csökkentése, a sugár- és kemoterápiás kezelések és a hozzájuk tartozó gyógyszerek kínzó mellékhatásainak mérséklése, de néhány esetben a daganat ellenszereként is funkcionálhat az orvosi kannabisz. A növény felhasználási területei között kiemelt szerepet játszik a tüneti kezelés mellett a prevenció, hiszen a kannabisznak vérnyomás és vércukor csökkentő hatása is lehet, valamint bizonyos típusú daganatok ellenszereként is funkcionálhat.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.