2019. október 23. szerda

2019. május 10., péntek 14:44

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - NYÍLT LEVÉL Joseph Daul úrnak, az Európai Néppárt elnökének

Kedves Európai (Nép)párt, több tiszteletet a magyar embereknek!
     Miután az Európai (Nép)párt úgy állapodott meg a magyarországi nagyobbik kormánypárttal, hogy korábbi osztrák mintára három képviselőjét küldi hazánkba a vitás kérdések elsimítására, abban bízhattunk, hogy a Néppártban elindult egy lassú józanodási folyamat és az egykor szebb napokat megélt politikai közösség belátta, hogy hibázott és barátságosabb hangot kíván megütni.
     A fentieken felbuzdulva Dr. Csizmadia László, a 10 éve alapított Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapító-szóvivője, Dr. Fricz Tamás, alapító-szóvivő és Dr. Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője – több száz magyarországi és határon túli civil szervezet képviseletében – megkeresték levélben Joseph Dault, a (Nép)párt elnökét abból a határozott célból, hogy az EPP Magyarországra érkező három tagjával találkozhassanak Budapesten.
     Az egyeztetés kezdeményezésének célja az volt, hogy a jogállamiság és a civil társadalom fontos magyarországi fejleményeinek kérdésében a CÖF képviselhesse, kifejthesse az önszerveződő, a közjó érdekében tevékenykedő magyar nemzeti érzelmű civilek álláspontját Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering előtt.
     Civil közösségünk időközben úgy látja, hogy Joseph Daul nem méltó és nem alkalmas arra, hogy az érintett találkozó lebonyolításában közreműködjön.

Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány