OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 11. szombat
Ismertető


2019. május 10., péntek 14:44

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - NYÍLT LEVÉL Joseph Daul úrnak, az Európai Néppárt elnökének

        Kedves Európai (Nép)párt, több tiszteletet a magyar embereknek!
     Miután az Európai (Nép)párt úgy állapodott meg a magyarországi nagyobbik kormánypárttal, hogy korábbi osztrák mintára három képviselőjét küldi hazánkba a vitás kérdések elsimítására, abban bízhattunk, hogy a Néppártban elindult egy lassú józanodási folyamat és az egykor szebb napokat megélt politikai közösség belátta, hogy hibázott és barátságosabb hangot kíván megütni.
     A fentieken felbuzdulva Dr. Csizmadia László, a 10 éve alapított Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapító-szóvivője, Dr. Fricz Tamás, alapító-szóvivő és Dr. Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője – több száz magyarországi és határon túli civil szervezet képviseletében – megkeresték levélben Joseph Dault, a (Nép)párt elnökét abból a határozott célból, hogy az EPP Magyarországra érkező három tagjával találkozhassanak Budapesten.
     Az egyeztetés kezdeményezésének célja az volt, hogy a jogállamiság és a civil társadalom fontos magyarországi fejleményeinek kérdésében a CÖF képviselhesse, kifejthesse az önszerveződő, a közjó érdekében tevékenykedő magyar nemzeti érzelmű civilek álláspontját Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering előtt.
     Civil közösségünk időközben úgy látja, hogy Joseph Daul nem méltó és nem alkalmas arra, hogy az érintett találkozó lebonyolításában közreműködjön.

     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.