OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 31. vasárnap
Ismertető


2019. május 10., péntek 15:47

A "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) -

    Farkas Flórián elnök országjárásának következő állomása Hajdú-Bihar, Baranya és Tolna megye volt május 9-10-én.

A stratégiailag kiemelt fontosságú eseményeken a szervezet választókörzeti és választókerületi felelősei mellett a Fidesz országgyűlési képviselői, a térség kisebbségi önkormányzati és civil szervezet vezetői is részt vettek.

Süli János miniszter, országgyűlési képviselő a Tolna megyei eseményen hangsúlyozta, hogy a cigányság szavazata rendkívül fontos az európai parlamenti választáson. Mint mondta, a cigányság társadalmi felzárkózásának kérdése kiemelt helyen szerepel a kormányprogramban. Kihangsúlyozta a foglalkoztatás kérdését, mely területre ő is nagy hangsúlyt fektet a Paks II. beruházásnál.

Farkas Flórián, a Szövetség elnöke kiemelte, hogy tapasztalatai alapján a cigány lakosság érzi a május 26-i európai parlamenti választás jelentőségét. A helyi közösségek semmilyen körülmények között nem támogatják, hogy Magyarország bevándorlóország legyen – mondta az elnök. A Lungo Drom mindent megtesz azért, hogy a cigányság minél nagyobb létszámban vegyen részt az európai parlamenti választáson, ezért minden cigány képviselőt megszólít, szervezeti hovatartozástól függetlenül. A roma és a többségi magyar társadalom számára a békés együttélés a fontos. A jelenlévők egyöntetűen kijelentették, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek ennek érdekében.
                
     Kiadó: "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.