OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. május 10., péntek 17:49

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - Az európai perspektíva az egyetlen út a Nyugat-Balkán számára

    A magyar kormány ragaszkodik hozzá, hogy az Európai Unió még idén júniusban időpontot határozzon meg az Albániával folytatott csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez – jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség államtitkára Gent Cakaj albán külügyminiszterrel folytatott megbeszélésén.

A Miniszterelnökség államtitkára május 10-én kétoldalú megbeszélést folytatott Gent Cakajjal, Albánia ügyvivő Európa-ügyi és külügyminiszterével. Takács Szabolcs megerősítette tárgyalópartnere felé, hogy Magyarország továbbra is az egyik legelkötelezettebb támogatója az EU bővítési folyamatának, hiába ellenzi azt számos nyugati tagállam. Meggyőződésünk, hogy az Unió nyugat-balkáni országokkal való kibővítése az egész kontinens biztonságát és stabilitását pozitívan befolyásolná.  Magyarország szorgalmazza, hogy a 2019. június 18-i Általános Ügyek Tanácsán Észak-Macedónia mellett Albánia is kapjon céldátumot a csatlakozási tárgyalások megkezdésére.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.