OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 20. csütörtök
Ismertető


2019. május 10., péntek 18:18

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - Akik sérthetetlennek gondolták magukat. A Tett és Védelem Alapítvány fennállása óta számos eljárást kezdeményezett a szélsőjobboldali kuruc.info hírportál antiszemita, gyűlöletkeltő tartalmai miatt. Lassan hat éve már annak, hogy fellépésünk eredményeképpen nem tudja gyűlöletét terjeszteni a faceboook-on a neonáci oldal.

    Alapításunk óta számos büntetőeljárást is kezdeményeztünk az honlap szerkesztőivel és az ott publikálókkal szemben, ugyanis a Büntető Törvénykönyvbe ütközői tetteikért a bíróság előtt kell számot adniuk. Bár feljelentéseink nyomán több esetben is elrendelte a bíróság a bűncselekményt megvalósító írások végleges törlését, azonban a hatóságoknak az elkövetőket mindeddig nem sikerült azonosítaniuk. Az elmúlt hetek fejleményei alapján ma már tényszerűen tudható, hogy a Mi Hazánk Mozgalomhoz szoros szálakkal kötődő személyek írják a gyűlöletcselekményeknek nagy nyilvánosságot adó hírportált. Amennyiben ezen személyek színvallása, abból a téves elképzelésből fakadt, hogy velük szemben ezen bűncselekmények elévültek, ki kell, hogy ábrándítsuk őket. Alapítványunk ugyanis valamennyi általunk indított és felfüggesztett büntetőeljárás folytatását kezdeményezi.
Szintén a Mi Hazánk Mozgalomhoz tartozó sajtóhír, hogy a szélsőjobboldali párt a Magyar Gárdához hasonló önvédelmi szervezet alapítására készül.
     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.