OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. május 11., szombat 13:06

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. május 11., szombat (OS) - A DK egy több, mint 500 oldalas dokumentumot állított össze az Orbán-rendszerről a néppárti Bölcsek Tanácsának

        A DK egy több, mint 500 oldalas dokumentumot állított össze az Orbán-rendszerről a néppárti Bölcsek Tanácsának
     Mint emlékezetes, az Európai Néppárt március 20-án felfüggesztette a Fidesz tagságát a pártszövetségben. A Fidesz felfüggesztésén túl úgy döntöttek, hogy egy három veterán néppárti politikusból álló bizottságot, az úgynevezett "Bölcsek Tanácsát" küldik ide azzal a megbízatással, hogy megfigyeljék: a Fidesz követi-e a Néppárt alapvető értékeit.
     A Demokratikus Koalíció elvégezte azt munkát, ami egy ilyen helyzetben egy hazafias, Európa-párti ellenzéki pártnak kötelessége. A DK egy több, mint 500 oldalas összeállítást készített, amit eljuttat a néppárti Bölcsek Tanácsának. Ebben kizárólag független nemzetközi szervezetek jelentései szerepelnek az elmúlt évekből. Olyan jelentések, amelyek bár a Néppárt politikusai előtt is ismertek, így együtt, összegyűjtve azonban riasztó képet festenek Orbán politikájáról és a magyar demokráciáról. Az összeállításból egyértelműen kiderül: Orbán Viktor nem való sem a Néppártba, sem Európába, ezt csak az nem látja, aki nem akarja látni. A DK éppen ezért küzd azért az európai parlamenti választáson, hogy megmutassa, a magyar népnek Orbán Viktorral ellentétben igenis helye van az EU-ban. Ezért mondjuk azt, hogy Európa, maradunk!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.