OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. május 13., hétfő 15:40

Az Országos Gerincvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. május 13., hétfő (OS) - Az egyre romló statisztikai mutatók hívták életre az Országos Gerincvédő Egyesületet, melynek fő célja a felnőtt lakosság és a gyermekek egészségfejlesztése.

    Tekintettel arra a nyomasztó statisztikai tényre, miszerint a gerincbetegek száma az elmúlt 10 évben megnégyszereződött Magyarországon, 2018 őszén megalakult az Országos Gerincvédő Egyesület, melynek kiemelt célja a gerincbetegségek megelőzéséről, illetve a kialakult problémák hatékony kezeléséről szóló ismeretterjesztő, egészségnevelő tevékenység. Ennek érdekében országos rendezvénysorozatuk, AZ ORSZÁG GERINCTORNÁJA keretében elismert, gyakorlati tapasztalattal bíró szakemberek tartanak országszerte előadásokat, gyakorlati prezentációkat, hogy sokrétű információt biztosítsanak a gerincproblémákkal küzdők számára.
Az egyesület elnöke Almásy Csilla gyógytornász-fizioterapeuta, akinek szakterülete kifejezetten a gerincet érintő megbetegedések, illetve hosszú évek óta komoly prevenciós munkát végez azok megelőzése érdekében is. Az egyesület a felnőtt lakosság mellett az iskoláskorúak gerincvédelmének megreformálását is zászlajára tűzte, hiszen a romló gerincstatisztikai adatok már a gyermekek körében is nagyszámú orvosi vizitet mutatnak, ami nem túl biztatóan mutat előre a tekintetben, hogy milyen fizikai kondícióval érik el a felnőttkort ezek a gyermekek.
Az egyesület nyitott minden együttműködésre oktatási intézményekkel, egészségfejlesztési irodákkal. Megkeresésüket az elnökasszonyhoz címezhetik: egyesulet@gerinckoncepcio.hu

     Kiadó: Országos Gerincvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.