OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 18. vasárnap
Ismertető


2019. május 14., kedd 19:23

A Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. május 14., kedd (OS) - A MIK Burgenlandon tartott 36. rendes ülésének Zárónyilatkozata alapján az alábbi közleményt adja ki:

    A fiatal magyar kutatók jelentik a garanciát a világszínvonalú magyar tudományos eredmények továbbvitelére. A digitalizáció egyre erősebb térnyerésével fontos, hogy erősítsük a nemzeti ifjúsági innovációs hálózatot. A Kormány figyelmébe ajánljuk a Fiatal Magyar Kutatók Évét.

Elítéljük az Ukrajna Legfelsőbb Tanácsa által elfogadott nyelvtörvényt. Reményünket fejezzük ki, hogy az országban meginduló politikai változások következtében sikerül jobb megoldást találni, amely a kisebbségi jogok csorbítása nélkül biztosítja az államnyelv fejlődését Ukrajnában.

Elítéljük a szimbólumaink, kegyhelyeink ellen elindított újabb hadjáratot. Felszólítjuk a román többségi társadalom vezetőit, hogy tartsák tiszteletben az Úz-völgyi temetőben nyugvó őseink pihenését, ugyanakkor üdvözöljük az erdélyi magyar társadalom minden szereplőjének az egységes fellépését az ügy mellett.

Elítéljük a szlovák parlament által ismételten megszavazott, más nemzetek himnuszának éneklését korlátozó törvénymódosítást. Tagszervezeteink küldetése a magyarság megmaradásáért és kultúrájának ápolásáért folytatott munka, nemzeti imánk éneklése kultúránk és identitásunk fontos része. Bízunk benne, hogy a módosító törekvések célra vezetnek.

Kérjük, hogy a magyar kormány lehetőségeihez mérten nagyobb figyelemmel kísérje a burgenlandi magyarság mindennapjait, a továbbiakban is segítse közösségépítő munkáját

     Kiadó: Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.