OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 18. vasárnap
Ismertető


2019. május 15., szerda 07:08

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - Évente 8000 gyerek kerül be állami gondoskodásba, főként csecsemő és tini korúak, de nincs elég nevelőszülő az ellátásukra. 12 év alatti gyereket a jogszabályok szerint már nem szabad gyerekotthonban elhelyezni. Kampányfilmekkel népszerűsíti a nevelőszülőséget az SOS Gyermekfalvak. Ma van a Családok Nemzetközi Napja.

    2017-ben közel 23.000 gyerek élt gyermekvédelmi gondoskodásban, 64%-uk nevelőszülőknél. Bár 2014 óta jogszabályi változások nyomán minden gyermekvédelmi gondoskodásba került, 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni, ez egyelőre nem tud megvalósulni. Jelenleg 5600 nevelőszülő van az országban, de többszázra lenne még szükség, ha be akarnánk tartani a jogszabályi előírásokat, melyek épp a gyerekek érdekeit szolgálják, hiszen így valóban családban nőhetnének fel.

Az SOS ezért kampányt indított, hogy minden gyermek biztonságos otthonra találjon az országban, híres színészek, énekesek és élsportolók segítségével népszerűsítik a nevelőszülőséget. Az első kisfilmben Sztankay Orsi fia/Sztankay István unokája, Farkasházi Réka és Kárász Eszter lánya szavalt a szülők nélkül élő gyerekekért.
https://www.youtube.com/watch?v=6HDmNF89LSQ
A második filmben a híres magyar kézilabdázó, Tápai Szabina otthonába kukkanthatunk be egy napra és megnézhetjük, mennyi törődést és szeretetet igényel egy párhónapos baba, akinek szerencsésen van családja.
https://youtu.be/uVyAtmZAx-Y


     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.