OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. május 15., szerda 10:33

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - Megjelent a megduplázott keretösszegű kárpátaljai magyarokat segítő szociális programcsomag pályázati felhívása

    A kárpátaljai szociális programcsomag bevezetéséről 2015-ben döntött a magyar kormány. A program keretében a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága évi egyszeri bérkiegészítésben részesíti a magyar nyelvű oktatási és nevelési feladatokat ellátó tanárokat, óvónőket, a művészeti és zeneiskolák magyar nyelven oktató pedagógusait, a munkájukat magyar nyelven ellátó egészségügyi dolgozókat, a magyar nyelvű médiában tevékenykedő újságírókat, művelődésszervezőket, könyvtárosokat és színészeket, ezzel is hozzájárulva szülőföldön való megmaradáshoz és boldoguláshoz. Támogatásban részesülnek továbbá a kárpátaljai egyházi személyek és hitoktatók, akik magyar nyelven szolgálnak, valamint az óvodás és kisiskolás gyermekek étkeztetése. A program indulása óta éves szinten több tízezer kárpátaljai magyar mindennapi megélhetését tudtuk segíteni.

Tekintettel a bizonytalan ukrajnai gazdasági és politikai helyzetre, a kormány tavaly ősszel duplájára emelte a program idei keretösszegét, amely így meghaladja a 2,5 milliárd forintot. A jelentkezés a mai naptól nyitott, a friss pályázati felhívás pedig a www.bgazrt.hu oldalon érhető el.

Potápi Árpád János
nemzetpolitikáért felelős államtitkár

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.