OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. május 15., szerda 14:03

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - A Család Nemzetközi Napja alkalmából.

    A Nagycsaládosok Országos Egyesülete alapítása óta képviseli és hangsúlyozza a család, a családi értékek fontosságát. A világnap egy jó alkalom arra, hogy tudatosítsuk magunkban ezeket az értékeket és átgondoljuk, mit is tehetünk érvényesülésükért, egy családbarát társadalom, egy Családbarát Európa megvalósulásáért.
A családi értékek kiállták az idők próbáját, nem csupán maradandóak, de emberi és társadalmi szempontból is alapvetőek és szükségesek. A család, a nagycsalád olyan támogatandó és védendő érték, amelynek megőrzésében, stabilitásában az állam, az önkormányzatok, az egyházak, a civil szféra és a gazdasági élet szereplőinek is szerepe van. Hisszük, hogy egy férfi és egy nő szeretetközössége, házassága természetes alapja a családnak, amely a gyermekkel, a gyermekekre mondott igennel válik még teljesebbé.

A családbarát társadalom elsősorban gyermekbarát társadalom, amely figyel a gyermekek igényeire, s ösztönzi, támogatja a vágyott gyermekek megszületését, az otthonteremtést, az anyagi biztonság megteremtését. Hisszük, hogy a Családbarát Európa nemcsak hazánk, de egész kontinensünk jövőjét jelenti: ahol több a gyermek, ott több a szeretet, és élhetőbb a világ.

Budapest, 2019. május 15.

Kardosné Gyurkó Katalin
a NOE elnöke

További információ:
Lódi Viktória, NOE sajtó- és titkársági referens
+36 70 318 0207 lodi.viktoria@noe.hu

Az 1987-ben alakult Egyesület jelenleg az egész országban több mint 250 helyi közösséggel és mintegy

     Kiadó: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.