2024. április 20. szombat

2019. május 15., szerda 15:41

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - 5G teszthálózatot indítottak Győrben

"Rendkívül fontos mérföldkőhöz érkezett a mobil távközlés Magyarországon. Bekapcsoltuk az első 5G egyetemi teszthálózatot Magyarországon, és azon lebonyolítottuk 5G-s okostelefonon az első magyarországi 5G videohívást. Az 5G hálózat lakossági használata néhány év múlva már mindennapos gyakorlat lesz. A mai esemény azt bizonyítja, hogy Magyarország felkészült a jövő kihívásaira. Az emberek egyre több okoskészüléket használnak, ezek jövőbeli működéséhez elengedhetetlen lesz egy jó minőségű stabil magyarországi 5G hálózat. Az a célunk, hogy a hazai 5G hálózat a világ legjobb hálózatai közé tartozzon, mert ennek köszönhetően az ország versenyképessége még tovább tudna erősödni" – mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.
"Hipernet hálózatunk minősége a világ élvonalába tartozik, az 5G technológiában rejlő lehetőségek megismerése pedig e színvonal hosszú távú megtartásához vezető következő lépés" – mondta  Koller György, a Telenor Magyarország Műszaki vezérigazgató-helyettese. "A győri Széchenyi István Egyetem hagyományosan erős kapcsolatokat tart fenn az ipari szereplőkkel. Az intézmény távközlési hagyományai meghatározóak, így büszkék vagyunk arra, hogy az ország első 5G egyetemi teszthálózata Győrben valósult meg" – mondta el Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium