OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 15. szerda
Ismertető


2019. május 15., szerda 17:12

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - Ne a bankok húzzanak hasznot a babaváró támogatásból! -

    A kormányzat által a babaváró támogatás brüsszeli egyeztetése kapcsán nyilvánosságra hozott információkból egyértelmű, hogy a vita tárgya az, mekkora haszon jusson a bankoknak a támogatás folyósításáért cserébe. A kormány nem az egyszerűbb és kézenfekvő utat választotta, és nem a szociális támogatásokhoz hasonlóan akarja folyósítani a babaváró támogatást, hanem a bankok számára hasznot hajtó megoldást erőltet. A közzétett dokumentumokból egyértelmű, hogy a kormány tudatában van annak, hogy az általa erőltetett konstrukcióval extraprofitot biztosítana az adófizetők pénzéből a kiválasztott bankoknak.

Az LMP nem tudja elfogadni az Európai Bizottság szakértőinek megközelítését, hogy csökkenjen a babaváró támogatás esetében az állami garancia és támogatás szintje. A támogatásnak teljes egészében azokhoz kell eljutniuk, akik arra jogosultak, és ebből a pénzből nem a bankokat kell gazdagítani.

Elvárjuk, hogy a kormány fogadtassa el a bankokkal, hogy a babaváró támogatás folyósítása során nem tehetnek szert extraprofitra. Elvárjuk, hogy a babaváró támogatás esetében csökkenjen a tervezett kamatszint és a bankok ne szedhessenek be az indokoltnál több pénzt a támogatás adminisztrációjára hivatkozva. A babaváró támogatást igénybe vevőket sújtó díjtételeket meg kell szüntetni.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.