OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. május 15., szerda 17:13

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - A "Tisztességes gyógyszer-árképzésre és a megfizethető hatékony gyógyszerekhez való hozzáférés javítására" irányuló regionális együttműködés 2017 márciusában indult. Az akkor aláírt megállapodást újították meg 2019. május 15-én a V4 országok és Litvánia vezetői Varsóban. Hazánkat Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára képviselte.

    A résztvevő országok fontosnak tartják a lakosság gyógyszerellátásának további javítását, az ellátás biztonságának erősítését, az innovatív gyógyszerek biztosítását, és hisznek abban, hogy regionális összefogással képesek hatékonyabban szembenézni az ezzel kapcsolatos kihívásokkal. A Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Litvánia egészségügyi miniszterei által ünnepélyes keretek között aláírt együttműködési megállapodás fő célja, hogy az új, hatékony, nagy értékű gyógyszerek minél gyorsabban és szélesebb körben váljanak elérhetővé valamennyi résztvevő ország lakosai számára.

Prof. Dr. Horváth Ildikó a rendezvényen hangsúlyozta: a magyar Kormány elkötelezett aziránt, hogy az egészségben eltöltött várható élettartam növekedjen, és a betegek kezelésére a legkorszerűbb lehetőségek álljanak rendelkezésre. A visegrádi országok és Litvánia közötti megerősített együttműködés a gyógyszerekkel kapcsolatos információk megosztásával, a szakemberek közötti tapasztalatcserével a közös kihívások együttes megválaszolására új lehetőségeket biztosít.  

     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.