OS Országos Sajtószolgálat
2019. december 7. szombat
Ismertető


2019. május 15., szerda 17:42

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - Magyarország élővilága is veszélyben, ha a politika nem lép -

    Sürgős lépéseket követel az LMP a kormánytól az Nemzeti Biodiverzitás Stratégiával kapcsolatban.

Globális, drámai változásokra hívja fel a figyelmet az ENSZ Biodiverzitási és Ökoszisztéma-szolgáltatási Kormányközi Tudományos Testületének május 6-án kiadott jelentése. Évente 300-400 millió tonna nehézfém kerül a vizeinkbe. A műanyagszennyezés tízszeresére nőtt 1980 óta. A talajtermékenység 23%-kal csökkent. A fakitermelés 1980 óta 45%-kal nőtt. Az állat és növényfajok 25%-át kihalás fenyegeti. Azonnali lépésekre van szükség a katasztrófa elkerülése érdekében.

Magyarországon sem jobb a helyzet. Az EU élőhelyvédelmi irányelv hatálya alá tartozó területek 59 %-ának állapota nem kielégítő, 22 %-a rossz. A fajok csaknem 53%-a nem kielégítő, 9 %-a rossz természetvédelmi helyzetű. A Fidesz-kormány környezetvédelem-ellenes viselkedése pedig jól ismert. Elég említeni Kövér Lászlót, aki szerint az elfogult média fújja csak fel a klímaváltozás problémáját. De ugyanígy kiemelhetjük a természetvédelmi intézményrendszer szétverését, vagy a zöldfelületek szisztematikus irtását.

Schmuck Erzsébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.