OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. május 17., péntek 13:39

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - Bősz Anett: a kormány az 5 százalékos GDP-növekedésből egy fillért sem költ az emberi méltóságra

    Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője az ellenzék által a kilakoltatások miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülés után tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet: az, hogy a Fidesz ismét bojkottálta a parlamenti ülést, azt bizonyítja, hogy a kormány számára valóban nem fontos az emberi méltóság. "Szánalmas, hogy a kormány a közel 5 százalékos GDP-növekedésből egy fillért sem tud költeni az emberi méltóságra. Így Magyarország ki fog esni Európából, a szabadság, a szolidaritás és a biztonság közösségéből, és bent ragad a növekedés és a bizonytalanság közösségében, amelyet az Orbán-kormány a kirekesztés és a gyűlöletkeltés által keltett életre" – figyelmeztetett Bősz Anett.

A Liberálisok képviselője szerint a kormány 2010 óta nem törődik azzal a 3 millió mélyszegénységben élő magyar állampolgárral, akiknek négyszer kevesebb támogatást biztosítanak az életkezdéshez, otthonteremtéshez és a gyermekvállaláshoz, mint a közép-és a felsőközéposztálynak. "Ez minden, csak nem európaiság. Ez minden, csak nem szolidaritás" – hangsúlyozta Bősz Anett, aki szerint arról kellene beszélni, hogyan lehetne segíteni a GDP-növekedésből azokat, akiket emberi méltóságuktól megfosztottak.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.