2024. április 25. csütörtök

2019. május 18., szombat 13:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. május 18., szombat (OS) - DK: Orbán hazug családtámogatása helyett európai családtámogatási rendszert követelünk

Módosított a kormány a megemelt összegű jelzáloghitel-elengedés és a babaváró támogatás bevezetésén. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint csak a 2019. július 1-je után születendő gyerekek után vehető igénybe a támogatás.
     A Demokratikus Koalíció szerint a kormány megint becsapta a családokat. Az általuk családtámogatási programnak nevezett vaskos hazugság állandó variálásával bebizonyították már többször is, valójában nem a családok támogatása a cél. Mi, európai magyarok valódi támogatást követelünk a családoknak. Legyen európai minimálbér, európai minimálnyugdíj, európai családi pótlék és európai egészségügyi minimum. Ez a valódi családtámogatási rendszer, minden más csak aljas ferdítés.

Rónai Sándor
szóvivő, EP-képviselőjelölt