OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. május 18., szombat 14:04

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 18., szombat (OS) - Családi öntözőrendszert adtak át Somodoron. A Vidékfejlesztési Program kiemelt szerepet szán az öntözésfejlesztés ösztönzésére. Az 50 milliárd forint keretösszegű pályázati forrásból megvalósuló beruházások termelékenyebb gazdálkodást, jobb jövedelmezőséget, biztosabb jövőt ígérnek a gazdálkodóknak – fogalmazott Feldman Zsolt, a somodori Gabriella-major öntözőrendszerének ünnepélyes átadásán.

        Az Agrárminisztérium államtitkára a "Megújuló vízgazdálkodás, megújuló mezőgazdaság" címmel tartott előadásában hangsúlyozta: a klímaváltozás kihívására adandó válaszok új mezőgazdasági technológiák alkalmazását igényli, ilyen például az öntözés is. A kormány ezt felismerve támogatja az öntözőrendszerek telepítését és az ehhez kapcsolódó víznyerőhelyek kiépítését. Emellett a megváltozott klimatikus viszonyok között szükség van arra, hogy a magyar vízgazdálkodás gondolkodásmódja megváltozzon - mondta. Ma a vízelvezetés helyett a víz megtartására kell törekedni, a víz a mezőgazdasági öntözés célját kell szolgálja.
     Feldman Zsolt kiemelte: a következő tíz évben összesen 170 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a kormány az öntözéshez kapcsolódó állami főművek fejlesztésére és 35 milliárd forintot az öntözéssel kapcsolatos infrastruktúra finanszírozására. Továbbá intenzív kormányzati munka zajlik a vízjogi engedélyezés jelentős egyszerűsítése érdekében.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.