OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. május 18., szombat 16:18

A Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. május 18., szombat (OS) - Újabb külhoni magyar egyetemisták kapnak Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat. Szabadkán rendezett konferenciát a Vajdasági Magyar Közgazdász Társasággal közösen a Pallas Athéné Domus Educationis (PADE) Alapítvány. Az eseményen 26 helyi magyar egyetemi hallgatónak átadták a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj odaítéléséről szóló okleveleket.

        Az információ, mint a gazdasági növekedés legfontosabb forrása címmel rendezett közösen konferenciát a PADE Alapítvány és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság 2019. május 18-án Szabadkán, a Városháza Dísztermében. A rendezvényen felszólaló szakemberek többek között az információban rejlő lehetőségekről, vállalkozásfejlesztésről és tudásalapú agrárgazdaságról tartottak előadásokat.
     A rendezvény keretében Dr. Dubéczi Zoltán, a PADE Alapítvány kuratóriumi elnöke átadta a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj odaítéléséről szóló okleveleket 26 helyi magyar egyetemi hallgatónak. A programnak köszönhetően a legjobb tanulmányi eredményt elérő diákok 10 hónapon keresztül havi 30 ezer forintos támogatásban részesülnek. Az ösztöndíjprogram keretében idén júniusban további városok: Csíkszereda, Kolozsvár, Nagyvárad és Beregszász felsőoktatási intézményeinek legjobb hallgatói vehetik át az oklevelet, illetve számíthatnak a PADE Alapítvány támogatására.
     A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított Pallas Athéné Közgondolkodási Program keretein belül, az MNB Kiválósági Ösztöndíjának mintájára 2018-ban indult el Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj.

     Kiadó: Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.