OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. május 19., vasárnap 11:29

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. május 19., vasárnap (OS) - Válasz a 168 órának

    2019. május 17.-én a 168 óra nevű hetilapban méltatlan címmel és végkövetkeztetéssel jelent meg egy híradás a Debrecenben megrendezett sürgősségi ellátás számos aspektusával foglalkozó igen magas szakmai színvonalú rendezvényről. A címet a lap az olvasói felháborodás eredményeképpen azóta már módosította, de a következtetés megmaradt.
A cikk sajnos alkalmas arra, hogy a sürgősségi ellátásban dolgozókkal szemben ellenérzést keltsen. Éppen ezért a szakmánkban dolgozók védelmében kénytelenek vagyunk rá reagálni még akkor is, ha újságokban megjelenő rosszindulatú híreket általában nem kommentálunk.
A szakmai továbbképzések, konferenciák nagyon fontos elemei a folyamatos tanulásnak. Az itt elhangzott előadások, kerekasztal beszélgetések, viták előre viszik a szakmát, ez pedig a betegek érdekeit szolgálja. A Debrecenben megrendezett Sürgősségi Orvostani Fórum – amellett hogy jelentős tudományos értéket képvisel – kreditpontos, az egészségügyben dolgozók kötelező szakmai továbbképzésének részét képező rendezvény is, így ezzel is hozzájárul a hazai egészségügyi ellátás fejlődéséhez.
Nagyon sajnáljuk, hogy az MTI egyébként nagyon korrekt módon megírt cikkét a lap újságírója a budapesti baleseti sebészeti ellátásban jelentkezett problémákkal mosta össze.  
Kérjük a 168 óra szerkesztőségét, hogy a jövőben legalább próbálják meg a hazai egészségügyben a betegekért dolgozó kollégák tudásvágyát, szakmai fejlődési igényét ha nem is értékelni, de legalább nem rombolni.
     Kiadó: Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.