OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. május 19., vasárnap 16:20

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. május 19., vasárnap (OS) - A Liberálisok is csatlakoznak a Választási Emberjogi Minimumhoz

    Az Idetartozunk Egyesület felhívására a Magyar Liberális Párt csatlakozik a Választási Emberjogi Minimumhoz. Szervezetünk egyetért a dokumentumban foglaltakkal, véleményünk szerint a nyilatkozatban szereplő pontok olyan alapvető és fontos értékeket tartalmaznak, amelyeket mi is nélkülözhetetlennek tartunk egy tiszta és emberséges választás lebonyolításához.

Egyetértünk azzal az alapvetéssel, hogy sem gyűlöletkeltés, sem mások lealacsonyítása, sem a társadalmi megosztottság erősítése nem lehet a politikai haszonszerzés eszköze. Egyetlen párt sem alapozhatja kampányát különböző kisebbségek, vagy akár egyének gyalázására, megfélemlítésére, vagy bűnbakképzésre.

A Magyar Liberális Párt továbbra is elkötelezett a liberális értékek képviselete mellett, minden választási helyzetben azért dolgozunk, hogy liberális elveken nyugvó alternatívát nyújtsunk a választóknak. Az illiberális kormánnyal és szélsőséges ellenzékével szemben számunkra a kampányidőszakban is fontos az alapvető emberi jogok teljesülése és az emberi méltósághoz való jog tiszteletben tartása.

Bízunk benne, hogy minden politikai párt csatlakozik a kezdeményezéshez, és a kampányok során be is tartják majd a dokumentumban foglalt alapvetéseket.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.