2024. április 20. szombat

2019. május 20., hétfő 11:52

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 20., hétfő (OS) - Kulturkampf: a Fidesz kicsinálja a független budapesti színházakat

A Fidesz azt ígérte, hogy a kultúr-tao elvétele után többlettámogatást kapnak majd a budapesti színházak, mára azonban kiderült, hogy ez hazugság volt. A társasági adófelajánlások kivezetése után Kásler Miklós és Tarlós István azt állították, hogy egy igazságosabb, átláthatóbb és jobban finanszírozott rendszert hoznak létre. A Fidesz azonban a támogatások odaítélésével politikai alapon szelektál a színházi műhelyek között. A cél pedig szemmel láthatóan a független és magánszínházak ellehetetlenítése volt. Az Átrium például a korábbi vállalati felajánlásoknak csak a negyedét kapja majd meg az államtól az idei évben. De hasonlóan rosszul jár többek között Pintér Béla és Társulata, a Studió K, a Rózsavölgyi Szalon és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátor Ház is. Ez pedig a veszélybe sodorja működésüket.

A Liberálisok arra kérik az EMMI-minisztert és a főpolgármestert, hogy tartsák be ígéretüket! Gondoskodjanak róla, hogy a szabad és független budapesti színházi műhelyeket se érje hátrányos megkülönböztetés! Biztosítsák azt, hogy ezek a színházak is megkaphassák az őket illető támogatást.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt