OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. május 22., szerda 11:01

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2019. május 22., szerda (OS) - Emlékezés Buda várának 1849. május 21-iki dicsőséges visszafoglalására

    Ünnepi rendezvény keretében http://htrianon.blogspot.com megemlékezést tartottak, a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság, a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Bp. XIII. kerületi szervezet tagjai és a sok meghívott vendég. A megjelent előadók meghitt előadás formájában emlékeztek a 170 évvel ezelőtti honvédek dicsőséges fegyvertényére, Buda várának bevételére és visszafoglalására. Az 1849-es hősök méltatása után a hallgatóság jelentős része az egykori Németvölgyi temetőben lévő XII. kerületi Gesztenyés kertbe vonult, a vár bevétele során elesett és elhunyt magyar és nem magyar honvédek síremlékéhez. A honvédsereg elhunyt hőseinek emlékművénél a kora esti órákban imával, majd a Boldogasszony Anyánk éneklésével emlékeztek. A 170 évvel ezelőtt hősi halált halt 133 honvéd sírhelyénél, a katonai emlékműnél megjelentek koszorúzással majd mécsesek gyújtásával rótták le kegyeletüket a magyar honvédek és huszárok, a német honvédek, a bécsi légió, a lengyel légió, a német légió és az olasz légió szabadságharcunkban küzdő hős katonái előtt, akik Magyarország függetlenségéért és a magyar nemzet szabadságért áldozták vérüket és életüket.
     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.