OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. május 22., szerda 14:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. május 22., szerda (OS) - Dobrev Klára jogerősen pert nyert Deutsch Tamás ellen

    A mai napon a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék ítéletét, amelyben a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch Tamás megsértette az Altus Zrt. üzleti jó hírnévhez fűződő jogát azzal, hogy 2017. október 12. napján tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy az Európai Bizottságtól kapott megrendeléséből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott Czeglédy Csabának.

Az Ítélőtábla arra kötelezte a fideszes politikust, hogy az MTI-nek eljuttatott közleményében fejezze ki sajnálkozását a jogsértés miatt, és közölje, hogy valótlanul állította, hogy az Altus Zrt. az elnyert uniós megbízás keretében kapott forrásból juttatott 80 millió forintot Czeglédy Csabának.

Emellett Deutschnak 500.000 forint sérelemdíjat is fizetnie kell.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.