OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. május 22., szerda 16:57

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2019. május 22., szerda (OS) - Rendezvények a turizmusban, vendéglátásban dolgozók számára és pályaorientáció az érdeklődőknek.

    Bemutatjuk az Erasmus+ Horeca szektorban dolgozni akaró hallássérültek számára készült tananyagokat, amelyet lengyel és görög partnerekkel együtt készítettünk hallássérültek számára egy uniós innovációs projekt keretében. Az elkészült tíz szakma (pék, cukrász, séf, portás-londíner, bármixer, barista, karbantartó, szobalány, kertész, pincér asszisztens) leírását, tananyagát, a munkavégzést bemutató jelelt, feliratozott videókat bemutatjuk, és lemezen is átadjuk a résztvevőknek. A helyszínek egyike a főváros egyik népszerű hotele, a Danubius Hotel Helia. Másik helyszín a dr. Török Béla Iskola, ahol többek közt hallássérült fiatalok is tanulnak.
A rendezvényre meghívtunk számos hotelt, kertészetet, éttermet, pékséget, és nagy izgalommal várjuk a találkozást az érdeklődőkkel.
Tapasztalatunk szerint sajnos a napi rohanás mellett úgy, kevés időt fordítunk arra társadalmi szinten, hogy a fogyatékkal élők ezen csoportjával támogató, befogadó módon foglalkoznánk. Az elkészült módszertani anyagok különösen jól használhatók a munkavégzés közbeni tanulás során, elősegítve az élethosszig tartó tanulás lehetőségét, és a mindenki számára hozzáférhető tudásbázis és módszertan létrehozását.
Mindenkit szeretettel várunk ezekre a rendezvényekre. Az események helyszíne és kapcsolódó szakmai anyagok megtalálhatók a Hallássérültek munkavállalása Facebook oldalán, illetve a munkakoralap.hu honlapon.

     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.