2024. április 16. kedd

2019. május 22., szerda 16:57

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2019. május 22., szerda (OS) - Rendezvények a turizmusban, vendéglátásban dolgozók számára és pályaorientáció az érdeklődőknek.

Bemutatjuk az Erasmus+ Horeca szektorban dolgozni akaró hallássérültek számára készült tananyagokat, amelyet lengyel és görög partnerekkel együtt készítettünk hallássérültek számára egy uniós innovációs projekt keretében. Az elkészült tíz szakma (pék, cukrász, séf, portás-londíner, bármixer, barista, karbantartó, szobalány, kertész, pincér asszisztens) leírását, tananyagát, a munkavégzést bemutató jelelt, feliratozott videókat bemutatjuk, és lemezen is átadjuk a résztvevőknek. A helyszínek egyike a főváros egyik népszerű hotele, a Danubius Hotel Helia. Másik helyszín a dr. Török Béla Iskola, ahol többek közt hallássérült fiatalok is tanulnak.
A rendezvényre meghívtunk számos hotelt, kertészetet, éttermet, pékséget, és nagy izgalommal várjuk a találkozást az érdeklődőkkel.
Tapasztalatunk szerint sajnos a napi rohanás mellett úgy, kevés időt fordítunk arra társadalmi szinten, hogy a fogyatékkal élők ezen csoportjával támogató, befogadó módon foglalkoznánk. Az elkészült módszertani anyagok különösen jól használhatók a munkavégzés közbeni tanulás során, elősegítve az élethosszig tartó tanulás lehetőségét, és a mindenki számára hozzáférhető tudásbázis és módszertan létrehozását.
Mindenkit szeretettel várunk ezekre a rendezvényekre. Az események helyszíne és kapcsolódó szakmai anyagok megtalálhatók a Hallássérültek munkavállalása Facebook oldalán, illetve a munkakoralap.hu honlapon.

Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért