OS Országos Sajtószolgálat
2019. szeptember 16. hétfő
Ismertető


2019. május 22., szerda 19:18

A Magyar Páneurópa Unió Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. május 22., szerda (OS) - Felelőtlen ígéretek helyett valóságos megoldásokat várunk az Európai Unió új vezetésétől!

    A Magyar Páneurópa Unió Európa egységéért tevékenykedik.
Álláspontunk szerint az egység felé haladás csak óvatos, a tagországok érdekeit figyelembe vevő módon lehetséges. A Római Szerződéstől való eltérés az európaiak elutasításába ütközik. A gazdaságilag alá nem támasztott törekvések negatív hatása megmutatkozik az unió lassú növekedésében, a dél-európai országok eladósodásában, a brit kilépésben.
E negatív tapasztalatok alapján az európai egység megvalósítása szempontjából rendkívül károsnak tartjuk egyes politikusok gazdasági oldalról alá nem támasztott felhívásait pl. az Európai Egyesült Államok, valamint "európai minimálbér" létrehozását. Nem lehet "európai minimálbért" bevezetni, amikor az egyes országok között tízszeres bérkülönbségek vannak miközben ezekre már egy ipari szerkezet is ráépült. Ennek lerombolása súlyos munkanélküliségekhez és eladósodáshoz vezetne egyes országokban.
A felelőtlen ígérgetések helyett olyan lehetőségeket kellene szorgalmazni, amelyekből minden ország profitálhat, a versenyképesség növekedhet.

     Kiadó: Magyar Páneurópa Unió Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.