OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. május 23., csütörtök 07:53

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 22., szerda (OS) - Kézbesítés vélelmekkel hányja tele az ügyfélkaput az adóhatóság

    A NAV az összes felhívásra, értesítőre bekapcsolta a kézbesítési vélelem rendszerét. Ha nincs lekattintva az üzenet, akkor az felkerül egy szégyenlistára, amiből bárki csemegézhet (https://nav.gov.hu/nav/adatbazisok/kezbesitesi_fikcioval_erintett_e-iratok). Ez ezért problémás, mert sok lényegtelen - kizárólag számokat tartalmazó fáljnévvel érkező - küldeményt is küld a hivatal, ami miatt átláthatatlan az ügyfélkapu forgalm már a kisebb könyvelőirodáknál is.

A nagy számú bevallás esetén nehéz elfogadni, hogy a "hibátlan bevallás"-ról is értesítő jön, azonban minden ilyen értesítőt megelőz egy hibajavító felhívás, pedig általában nincs is valódi hiba. Ha egyetlenegy bevallásról van szó, akkor még érthető, hogy jöjjön az az értesítő, hogy feldolgozták, de már néhány bevallástól kezdve terhelő lehet egy ilyen üzenetfolyamot követni! Ezért az MKOE kérte, hogy ki lehessen kapcsolni egyes üzenettípusokat, de a NAV eddig nem reagált erre a fejlesztési igényre, sőt, az összes felhívásra bekapcsolta a kézbesítés figyelését.

A könyvelők számára MKOE facebook oldalán további tanácsokat ad egyesületünk a tárhelyi üzenet okozta káosz megfelelő kezelésére, azonban a cégkapu és annak hivatali használata most már olyan sok hibát eredményez és annyi kívánnivalót nem teljesít, hogy az ronthatja Magyarország versenyképességét.
    
     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.