OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. május 23., csütörtök 15:40

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 23., csütörtök (OS) - Sermer Ádám: Tarlós István néma helytartóként asszisztál a budapesti egészségügy romba döntéséhez

    Habár Tarlós István 2009-es programjában még azt hangsúlyozta az egészségügy állapotáról, hogy "az ágazat leépülőben van: világos célok és iránymutatások nélkül sodródik", és hogy ennek oka "a gyenge kormányzati, illetve városvezetési teljesítmény", ehhez képest 10 évvel később ugyanezek a gondok jellemzik a fővárosi egészségügyet, sőt a problémák még súlyosbodtak is.

A mai magyar egészségügyi ellátás nem méltó egy XXI. századi európai uniós fővároshoz. A budapesti kórházak a rémtörténetek gyűjtőhelyei. Lesújtó statisztikák látnak napvilágot nap, mint nap a kórházi fertőzésekről, a műhibákról, a félrekezelésekről, a várólistákról. Tarlós mindeközben nem tesz semmit, csak állampárti helytartóként némán asszisztál a Fidesz rombolásához. Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki pártérdekektől függetlenül csakis a fővárosiak érdekét képviseli. Főpolgármester-jelöltként a következőket javaslom az egészségügyi rendszer borzalmas állapotaira:

1. A fővárosi kórházakat vonják be a TAO-támogatások rendszerébe! Tegyék lehetővé, hogy a különböző sportklubok, stadionok támogatása helyett a kórházakhoz is el lehessen juttatni a budapesti vállalatok TAO-támogatását.
2. Vezessék be a több-biztosítós modellt, amellyel valódi, a szolgáltatás szintjét is emelő és fejlesztő módon lehetne rendbe tenni az egészségügyi rendszer biztosítási hátterét.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.