OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. május 24., péntek 17:08

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2019. május 24., péntek (OS) - Kik védik a romák jogait?

    A Nemzeti Választási Bizottság a Fidesz-KDNP, a Jobbik, a Mi Hazánk Mozgalom, a Momentum és a Thürmer-párt delegáltjainak szavazatával elutasította a Mi Hazánk Mozgalom rasszista választási reklámfilmje miatt benyújtott kifogásomat.

Az említett szervezetek képviselői szerint a cigánybűnözést felemlegető választási propaganda nem sérti az Alaptörvényt, egy nemzetiségi közösség méltóságát.

Megítélésem szerint az Európában kialakult helyzetben fokozottan kell fellépni a rasszizmus minden formája ellen, ezért felszólítom a kifogást elutasító szervezetek vezetőit, hogy határolódjanak el a delegáltjaik döntésétől, és forduljunk közösen a köztársasági elnökhöz a rasszista szervezetektől való elhatárolódást kérve.

Kezdeményezem, hogy a magyarországi demokratikus szervezetek együtt forduljanak az EBESZ-hez a választás tisztaságát sértő rasszista propaganda miatt.

Vajnai Attila
elnök
Európai Baloldal
http://amiidonk.hu
     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.