OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. május 25., szombat 09:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. május 25., szombat (OS) - DK: Az Európai Bizottság is elítéli, hogy az Orbán-rezsim rátelepszik a magyar bíróságokra

    Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció Európai Parlamenti képviselője korábban levélben fordult az Európai Bizottsághoz, melyben kérte, foglaljanak állást azzal kapcsolatban, hogy a kormány támadást indított a magyar bíróságok függetlensége ellen. Az Európai Bizottság válaszában kiemelte, hogy valóban aggályos, hogy a Fidesz uralja a bíróságokat. Szükség esetén pedig bizonyos lépéseket is tesznek, hogy a magyar bíróságok ismét függetlenek és szabadok legyenek.

A Demokratikus Koalíció támogatja, hogy az Európai Bizottság, az Európai Unió segítséget nyújtson a magyar bírói függetlenség helyreállításához. Mi, európai magyarok nem akarunk olyan országban élni, ahol a bírók megfélemlítve, a hatalomnak kiszolgáltatva hoznak döntéseket. Azért dolgozunk az Európai Egyesült Államok tervének megvalósításán, hogy hazánkban is független ítélethozók dönthessenek politikai nyomás nélkül. Az Európai Ügyészség létrehozása pedig garancia arra, hogy a fideszes bűnözőket is elszámoltathassuk majd.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.