OS Országos Sajtószolgálat
2019. szeptember 16. hétfő
Ismertető


2019. május 26., vasárnap 22:44

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. május 26., vasárnap (OS) - Fontos tanulságokkal szolgál az EP-választás

    A demokrata ellenzék az összefogás hiányában súlyos vereséget szenvedett a mai napon. A kormánypártok a szavazatok több mint 50 százalékát nyerték el. A széttagolt ellenzék még jobban leszakadt a Fidesz-KDNP-ről, mint korábban. És bár egyes ellenzéki pártok megerősödtek, a többiek tovább gyengültek. Vagyis összességében semmit sem nőtt az ellentábor támogatottsága, egyetlen új szavazatot sem sikerült nyerni az előző választáshoz képest, sőt... Örömre tehát nincs okunk!

Gratulálunk ugyanakkor a liberális Momentumnak, amely nagy meglepetésre közel 10 százalékos eredményt ért el, és így valószínűleg két képviselőt is küldhet az Európai Parlamentbe. Az illiberális államban egyre erősebb a szabadságpárti politika iránti igény. Sok sikert és eredményes munkát kívánunk Cseh Katalinnak és Donáth Annának az ALDE-frakcióban, amely a harmadik legtöbb képviselővel fog rendelkezni az új Európai Parlamentben! Bízunk benne, hogy a Momentum élni tud a lehetőséggel, és az európai liberálisok közt a fejlődést, a szabadság és a szolidaritás Európáját szolgálják majd.

A választások legfőbb tanulsága, hogyha az ellenzék valódi változást akar elérni, újra kell gondolnia szövetségi politikáját. A demokrata ellenzéknek egymás kiszorítása és ellehetetlenítése helyett végre valódi, értékalapú együttműködésre kell lépnie, máskülönben az önkormányzati választáson is borítékolható lesz a vereség. Kezdjünk neki holnap a munkának!
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.