OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 29. péntek
Ismertető


2019. május 29., szerda 22:36

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2019. május 29., szerda (OS) - Nagyobb hanghatás, megnövekedett légiforgalom

    Katonai gyakorlat miatt kell megnövekedett légiforgalomra és jelentős hanghatásokra számítani 2019. május 29. és június 22. között Pápa és Várpalota térségében, valamint Szolnok, Tatárszentgyörgy és Táborfalva környezetében

A gyakorlattal érintett térségek a következők:
- 2019. május 29–június 22. között Szolnok – Tiszakécske – Kecskemét – Dunaújváros – Balatonaliga – Tihany – Szigliget – Tapolca – Devecser – Újdörögd – Veszprém – Várpalota térségében kell a helikopterek alacsony magasságban való repülésére számítani.
- 2019. június 3–14. között Hajmáskér Kiképzőbázis területén ("Várpalota "0" pont, Kőrös-hegy) napi időkorlát nélküli éleslövészet lesz, ugyanezen időpontban pedig Veszprém és Hajmáskér térségében helikopteres repülések várhatók.
- 2019. június 6-12. között, Ajka- Devecser- Nyirád – Újdörögd települések fölött helikopterek fognak repülni, és Újdörögd Kiképzőbázis (Romváros) területén vaklőszeres lövészetet tartanak.

A Magyar Honvédség és a gyakorlat résztvevői a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését, együttműködését és türelmét köszönjük.
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.