OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. május 30., csütörtök 07:55

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. május 30., csütörtök (OS) - HANGA ÉS KEKSZ, A VÉRCUKORSZINT-JELZŐ (ROHAMJELZŐ) KUTYA HIVATALOS VIZSGÁT TETT

    Egy család álmát valósította meg a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület: a 6 éves, 1-es típusú diabétesszel élő Hangával levizsgázott Keksz, a vércukorszint-jelző kutya. A kislány, az édesanya és a törpeuszkár összehangolt munkája lenyűgözte a vizsgabizottságot.

Az Egyesület külföldi módszereket ötvözött és fejlesztett tovább annak érdekében, hogy a család igényeinek legmegfelelőbb, egyénre szabott képzést nyújthasson.

Magyarországon még kevésbé ismert a rohamjelző kutyák munkája, pedig nagyon fontos feladatot láthatnak el, hiszen (előre)jelzik a vércukorszint ingadozását. A speciálisan képzett kutyák az alacsony/magas vércukorszint beállásakor megjelenő szag érzékelésével segíthetnek elkerülni gazdájuknak a rosszulléteket. Ezenkívül nagy lelki támogatást és biztonságérzetet nyújthatnak a diabéteszes embereknek.

Az Egyesület önkéntes munkatársai a képzés tényleges költségeit a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával teremtették elő.

További információk (fotók és az édesanya beszámolója) ezen a linken található:
http://segitokutya.net/2019/05/hanga-es-keksz-a-vercukorszint-jelzo-kutya-hivatalos-vizsgat-tett/

     Kiadó: NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.